Pagina's

donderdag, juli 02, 2009

War of the Worlds


Vanavond 2 juli naar War of the Worlds geweest. Het muziek spectakel van Jeff Wayne. Tot nu toe, is het erg goed. De muziek is iets hard, ik dacht nog: "Wij maar tegen Brian zeggen, zet je muziek zacht".

War of the worlds is lang geleden geschreven door H.G. Wells, en er is een hoorspel op gemaakt door Orson Wells. Het beruchte hoorspel wat zoveel paniek veroorzaakt heeft in Amerika lang geleden.

Vanavond was de 30ste anniversary van de muziek op War of the worlds, welke gecomponeerd is door Jeff Wayne. Jeff Wayne was ook vanavond de dirigent van het orkest welke de muziek speelde. Ook tenminste 1 van de zangers/acteurs was één van de originele artiesten van de plaat.

De uitvoering werd dus uitgevoerd door een live orkest, met acteurs/zangers en natuurlijk de diverse licht en andere effecten. Op de achtergrond draait de film, waarin de acteurs met video beelden direct geintegreerd worden.

Grappig is dat, terwijl het verboden is om te filmen of foto's te maken, werkelijk de halve zaal met de mobiel zit te filmen of foto's aan maken is. Vanaf de tribune, waar wij zaten was dat goed te zien. Dus ach, als iedereen het al doet kan ik ook wel een foto maken, zo gedacht zo gedaan.

De kwaliteit is natuurlijk niet echt om over naar huis te schrijven, maar toch een beeld bij deze post.

Geen opmerkingen: