Pagina's

vrijdag, mei 04, 2007

De spanning stijgt

Nog 2 weken tot de keuring. Ik begin nu toch wel aardig zenuwachtig te worden. Gisteren zijn we voor de tweede keer in wezen trainen in Rotterdam (de plek waar de keuring plaats vindt).
Om de files te omzeilen zijn we extra vroeg van huis gegaan. Martin is mee geweest om eventueel pakwerk te kunnen doen, en om als we vroeg zijn in het bos te kunnen staan om man te revieren.
Om 5 uur waren we in Rotterdam (het verkeer zat mee) en we zijn toen maar vast gaan zwemmen. Het zwemmen ging goed, Tycha ging netjes over en bleef keurig wachten aan de overkant. Daarna zijn we gaan manrevieren en dat ging ook goed. Omdat we allemaal nog niet gegeten hadden zijn we op zoek gegaan naar een eettent of snackbar, maar kwamen uiteindelijk uit bij een benzinepomp. Hierna weer terug gereden naar de club, waar ondertussen al een aantal leden waren aangekomen en koffie gedronken.
Daarna begonnen met de spring oefeningen. De klimschutting ging goed, de vrije sprong steunde ze maar dat weten we van haar. We hebben hier alles aan geprobeerd maar niets heeft mogen baten. Daarna naar de kuil, afgelopen zaterdag sprong ze kuil perfect, geen enkel probleem, maar vanavond dacht ze er dus anders over en probeerde dus door de kuil heen te wandelen. Wat we ook deden ze sprong gewoon niet. Hmmmm lekker hoor zo vlak voor de keuring. Uiteindelijk sprong ze wel weer, maar ik heb er nu dus geen goed gevoel over. Hierna zijn we gaan zoeken en dat ging voor haar doen erg goed. Kistrevieren ging ook probleemloos. En toen waren de stel en bijtoefeningen aan de beurt. Eerst nog voedselweigeren, ging goed behalve dat de pakwerker een stukje tegen haar aangooide waardoor ze ging zitten, maar niet van de plek kwam. Daarna voorwerp bewaken, de pakwerker was niet beducht op het feit dat ze een beensteller is, en viel dus op het moment dat ze inbeet. Hierdoor was ik even bang dat ze niet optijd los zou laten, want ze was weer heerlijk aan het winnen, maar ze liet keurig los en ging terug naar het voorwerp. Daarna nog een vooraanval gedaan, ging lekker. En toen terugroepen. Thuis kan ik dit eigenlijk niet oefenen omdat ze op de een of andere manier altijd door heeft dat we gaan terug roepen en dus haar achtervolging niet goed meer is. Ze gaat dan halverwege al om lopen kijken van "roep je nog!!!" Hier ging ze vol de laan uit, waardoor ik even bang was dat ze door zou gaan maar op het moment van roepen gingen de ankers uit en kwam ze keurig terug. Hierna nog een achter aanval gedaan en ook dat ging gewoon lekker.
De donderdag voor de keuring gaan we nog een keer naar Rotterdam voornamelijk voor het springen en het zwemmen. En dan moet het maar gebeuren.

Geen opmerkingen: