Pagina's

woensdag, mei 09, 2007

Le Touquet Paris Plage

Vanmorgen zijn we om een uur of 8 opgestaan. Eerst even Shendor uitgelaten, koffie gedronken en gedoucht. Daarna boodschappen gaan doen in de nieuwe Albert Hein in Warmond die vandaag geopend was. Deze ah heeft geen zelf scanner, en achter de kassa waren ze nog niet erg snel. De conclusie was dus al snel getrokken; leuk voor de “vergeten” boodschappen maar niet voor de wekelijkse. We blijven dus gewoon naar Oegstgeest gaan mede omdat daar ook de bibliotheek zit en vele andere winkels.
Hierna thuis de broodjes gesmeerd de laatste was opgehangen, de vaatwasser klaar gezet voor de jongens (nu hoeven ze alleen nog maar hun vuile vaat erin te zetten de klep dicht te doen en de knop uit te trekken. Ik ben benieuwd of dat ze wel lukt. ) Nog een kopje koffie gedronken, Shendor nog een keer uitgelaten en toen op weg. Eerst nog even langs Oegstgeest voor wat laatste spulletjes. En toen richting Frankrijk.
Voor Antwerpen zagen een bord richting Brugge dus die afslag maar genomen. Dat was niet een goede beslissing, de weg was langer en geen grote weg, en bovendien moesten we door een Tol tunnel, wat gewoon 5 euro koste, belachelijk!! Uiteindelijk wel weer op de A40 terecht gekomen en deze tot Calais gevolgd, hierna zijn we binnen door over de kust weg gaan rijden. Dit is vast een hele mooie route, maar vandaag zat het weer niet echt mee. Regen en erg veel wind. Bij cap Gris Nez even uit de auto geweest en even gekeken, maar je waaide daar bijna van de rotsen af. Als het weer wat beter wordt gaan we daar van de week nog een keer kijken.
Hierna door naar het hotel. Dat was zo gevonden. Het hotel ligt midden in het centrum van Wimereux maar de plaats is redelijk uitgestorven nu. Ik ben wel benieuwd hoe het er bijvoorbeeld vorige week had uitgezien toen het zo mooi weer was.
De hotel kamer valt wel mee, alhoewel de badkamer bijna net zo groot is als de slaapkamer. Het bed is een zogenaamd grand lit maar wel kleiner dan ons eigen bed. In de badkamer hebben we wel een behoorlijk grote jacuzzi dus daar gaan we straks even gebruik van maken.
We hebben nog even langs de boulevard gelopen, en het ziet er wel indruk wekkend uit. Wimereux zelf heeft bij eb een strand maar als je verder kijkt zie je hoge krijtrotsen.














Hierna zijn we gaan eten in het restaurant en nu zitten we op de hotel kamer. Ko ligt op bed en probeert de tv uit (alleen maar Franstalige zenders) en ik werk mijn verslag bij in word, want dat internet hier wil nog niet echt werken. Ik hoop dat het morgen wel wil lukken.

Geen opmerkingen: