Pagina's

vrijdag, oktober 27, 2000

Chasseral

Vandaag een erg drukke dag gehad, maar nog wel volop genoten van deze laatste dag. Weer erg veel gezien.
Eerst bij Maîche getankt en brood gehaald voor vanavond en morgen. Daarna via Goumois (erg mooi gebied en grens tussen Frankrijk en Zwitserland) naar Chasseral (berg van 1609 m) Op weg daarna toe kwamen we eerst door Saignelegier. Dit is een plaats + gebied waar de Freiberger (paardenras) gefokt wordt. Ze lopen hier vrij in de bergen en het hele gebied is toegankelijk voor wanderlaars. (iets om te onthouden voor volgend jaar). Daarna kwamen we door st Imier. Hier zag Pa dat ze een funiculaire (een soort van kabeltrein de berg op) hadden en hij wilde hier erg graag met meer. We konden dit niet direct vinden maar zagen wel een Migros (supermarkt) Dus eerst maar allerlei Zwitserse lekkernij ingeslagen, zoals lekkelie, koeken uit Bern, merenques, caramel en natuurlijk Zwitserse chocolade. Daarna besloten om eerst naar de Chasseral te gaan en daarna terug naar St. Imier om met de trein mee naar boven te gaan. De weg naar de Chasseral was erg spectaculair, smal, bochtig en diepe ravijnen. Boven aangekomen was het zonnig met een paar wolkjes. We zijn eerst wat gaan drinken. Tenminste dat was de bedoeling maar eenmaal binnen in het restaurant besloten we daar ook maar wat te eten. Het uitzicht vanuit het restaurant was prachtig, we konden de meren van Biel, Neuchatel en Murat overzien.
We hebben in het restaurant heerlijk aan de kaasfondue gezeten (zoals het hoort in Zwitserland) En deze was wel heel erg lekker!!!! zeker met het zonnetje erbij en het uitzicht op de alpen en de meren in de dalen.
Daarna nog even de berg verder opgelopen. Bovenop staat een oerlelijke zendmast. Daar zijn we heen gelopen en hebben wat foto's gemaakt en gefilmd. Jammer dat het meer en meer bewolkt werd, en daardoor ook erg koud.
Daarna zijn we dus terug gegaan naar St Imier en zijn we met de funiculaire naar boven gegaan, naar de Mont Solair. Daar hebben we weer een warme chocomelk gedronken en toen weer terug naar beneden.
Daarna terug naar het huisje. Onderweg nog een paar foto's gemaakt van de omgeving.
Marja

Toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik "shit, het is bewolkt, en het zou mooi weer worden", maar we zijn gewoon naar de Chasseral gegaan. Dat is een berg van 1609 m. En we zijn daar gaan wandelen, toen we weg gingen zagen we nog heel even de Alpen. Toen gingen we naar St Imier waar zo'n berg treintje is, die stijl omhoog gaat de naam van dat treintje is funiculaire. Daarna gingen we naar het huisje en dat was het weer.
Kevin.

Geen opmerkingen: