Pagina's

woensdag, oktober 25, 2000

Opa halen

Vandaag weer rustig opgestaan, daar we om 12.00 uur met Opa afgesproken hadden bij Les Vue des Alps. Opa belde al om 11.15 uur dat hij er al was en wij waren er bijna. Daar aangekomen hebben we eerst koffie gedronken en daarna tijdens een korte wandeling nog eenmaal een blik op de alpen geworden. Het was trouwens weer heerlijk weer, een paar kleine wolkjes, maar overwegend zon. Daarna op weg naar het vakantie adres waar we wat gegeten en gedronken hebben. Daarna zijn Kevin en ik met de auto naar La Cendree gereden om daar toch nog een video opname en foto's te maken, want dat hadden we gisteren niet bij ons. Daar aangekomen besloten we door te lopen naar Echelles de la Mort, of te wel de trappen des doods, 3 steile stalen trappen die vroeger door smokkelaars werden gebruikt, tussen Frankrijk en Zwiterland. Deze wandeling was langer dan we hadden gedacht. Op een gegeven moment stonden we op het punt om maar terug te gaan, maar zijn toch nog even doorgelopen. En toen bleek dat we er al waren. Het punt was weer heel mooi!!
Na wat gedronken te hebben weer op de terug weg. En dat viel zwaar tegen, want de heen weg ging alles berg afwaarts en nu moesten we dus omhoog. Dat voel ik nu wel aan mijn beenspieren.
Ongeveer halverwege bleek dat we verkeerd gelopen waren en stonden we midden in een weiland. Na enige discussie zijn we naar een huis gelopen wat een hotel bleek te zijn, en dat kwam ons bekend voor. We hoefde toen alleen de weg maar te volgen om bij de auto te komen. Uiteindelijk scheelde het verkeerd lopen ons toch wel een hoop lopen want deze weg was korter en niet meer steil berg op.
Toen we terug kwamen in het huisje had Opa al lekkere macaroni gemaakt.
Marja

Vanochtend toen ik wakker werd was ik harstikke blij want het was weer een helder blauwe lucht. Maar ietsje later werd het toch weer een beetje bewolkt, en het klaarde uiteindelijk weer op. Toen gingen we op weg naar Vue des Alps waar we met Opa hadden afgesproken. En we hebben gelukkig nog een heel klein beetje Alpen gezien. Daarna gingen we naar huis, na wat gegeten te hebben gingen we weer naar le Cendree, ik en mama dan.
Toen we daar waren gingen we door wandelen naar de trappens des doods, waar smokkelaars vroeger naar suisse en francais gingen smokkelen.
Kevin.

Geen opmerkingen: