Pagina's

zondag, oktober 16, 2005

Beklimming van de Dent de Nendaz!!

Vanmorgen om 8.00 uur opgestaan, eerst samen met Brian en Shendor een rondje antenne gelopen, dit is een rondje door het bos (naar beneden: makkelijk) vandaar naar de antenne (omhoog: steilllllll!!!!!) en van de antenne door het dorp weer naar beneden (makkelijk). Dit is ongeveer 50 minuten lopen, dus een goede ochtend gymnastiek. Gelijk maar even een paar foto's gemaakt van de zonsopgang in de bergen.

Hierna brood gehaald en lekker ontbeten met croissants en vers zwitsers brood.

Omdat de gondel alleen in het weekend draaide maar besloten om vandaag naar Tracouet te gaan en de Dent de Nendaz te beklimmen. Tracouet ligt op ong. 2200 meter, de Dent de Nendaz is ruim 25oo meter. Lijkt niet zoveel 300 meter klimmen, maar geloof me, als ongeoefend berg wandelaar, met een slechte (rokers) conditie valt dit niet mee. Gelukkig was ik niet de enige met een slechte conditie, ook Jeroen had moeite met omhoog komen, en zelfs Shendor had het op het eind wel een beetje gehad. Shen heeft trouwens de hele route los gelopen en dat ging perfect.

Kevin en Brian deden het weer rennend naar boven, Jeetje!! hoe doen ze dat toch?? Maar we hebben het weer gered. En het uitzicht op de top maakt alles ook weer goed.

Ik samen met Shendor op de top.

En de jongens zijn er ook!! Vind dit zelf trouwens een hele mooie foto van ze.

Shendor heeft het ook gehaald!!! Hier samen met Jeroen op de foto.

Hierna weer terug naar beneden, dat ging een heel stuk sneller dan naar boven!
Brian en ik hebben bij Tracouet nog even staan lachen om een parasailer welke probeerde op te stijgen, maar niet genoeg wind kreeg en dus op zijn kont de berg afkwam.

Terug beneden in Nendaz even wat gedronken op een terras, van het beklimmen van bergen wordt je namelijk heel erg dorstig.

S avonds eerst nog met Brian en Jeroen een potje Yatzee gedaan, en later op de avond met zijn allen Mah Jong gespeeld en het was weer erg gezellig. Hierna zijn de jongens het dorp weer ingegaan om een biertje te gaan drinken, maar waren al snel weer terug want de kroeg was dicht en ze hadden geen zin om helemaal naar Nendaz station te lopen.
Wij zelf zitten in het oude dorp Haute Nendaz en dat ligt op ruim 1200 m. Nendaz Station is het vakantiedorp (wintersport) en dat ligt op 1700 meter.

Geen opmerkingen: