Pagina's

dinsdag, oktober 18, 2005

Grande Dixence

Vandaag zijn we dus naar Grande Dixence geweest. Dit is een stuwdam en wel naar zeggen de hoogste ter wereld. En hoog is hij!!!



Toen we daar aankwamen bleek ook daar de gondel niet te werken, onderhoud!!! Brian en Jeroen hadden op een wandelbordje gezien: La Dix 4h 20m!!! Jaaa, daaaaaag ga echt geen 4 uur en 20 lopen om boven op die dam te komen!!!! Maar volgens Kevin kon het gewoon geen 4 uur lopen zijn en eigenlijk leek het mij ook wel sterk. Dus toch maar aan de beklimming begonnen. Jeroen zag het helemaal niet zitten: Nee hè!! niet weer een berg op!!!! Maar ik zei: we zien wel hoe ver we komen. Uiteindelijk viel het wel weer mee. Met een half uur of zo stonden we allemaal boven en daar was het toch weer de moeite waard geweest. La Dix waar 4.20 uur voor stond bleek een berg hut te zijn die ietsje verder lag, hahaha.

We zijn een stukje om het stuwmeer heen gelopen, hiervoor moest je eerst allemaal tunnels door. In de eerste van deze tunnels scheen licht, de andere niet. Echt aarde donker daar binnen, de enige houvast die je had was het licht aan het eind van de tunnel waar je op af liep, verder zag je niets, niets vlak voor je, niets naast je (ook de zijkant van de tunnel niet, en volgens Kevin liep ik akelig dicht langs de zijkant) en niets achter je. Een hele aparte ervaring maar wel leuk.

Kevin en Jeroen wilde proberen bij het water te komen en zijn een stukje afgedaald. Ook daar was het weer erg stijl.


Als je heel goed kijkt kun je ze beneden zien zitten.

Hierna zijn we weer terug gelopen naar beneden, halverwege lag nog sneeuw en ijs en natuurlijk moesten er toen sneeuwballen gegooid worden en even worden geposeerd.


Terug in Nendaz heb ik weer een vest gekocht, ongeveer dezelfde als dat ik 3 jaar geleden heb gekocht alleen nu in het zwart en dit vest is gevoerd.

S avonds hebben we wéér een spelletje Mah Jong gedaan. Het gaat bijna vervelen!. Waarna de jongens weer naar een pub gegaan zijn. Deze keer wel in Nendaz Station. Brian kwam om half 2 thuis (te veel gedronken!) en Kevin en Jeroen om 3 uur!!!.

Geen opmerkingen: