Pagina's

vrijdag, oktober 21, 2005

Jardin Japonais

Vandaag de laaste dag alweer!!!. Vanmorgen zijn we eerst naar de Migros geweest om eten en drinken voor de terugreis te kopen en de nodige kado's voor Herman (waar Tycha logeert en die mijn hondenkar aan het repareren is) en de buurvrouw ( die op de kat past) te kopen.
Hierna zijn Kevin, Brian en ik (Jeroen zag nog een keer berg op echt niet meer zitten) naar Siviez of Super Nendaz gereden om daar te gaan wandelen.
Daar aangekomen zijn we via de ski piste omhoog gelopen. Alles wordt al duidelijk in gereedheid gebracht voor het winterseizoen. De sneeuwkannonnen staan al klaar, aan de liften en gondels wordt hard gewerkt. De afbakening van de wegen worden gezet. Nog een maandje en dan zijn ze weer helemaal klaar voor het winter seizoen.


Toen we bij het bergstation waar de gondel naar de Mont fort begint aankwamen zagen we dat Jardin Japonais nog maar 40 min. lopen was. Hier wilde ik al de eerste vakantie naar toe. En 40 min. was te doen dus zijn we doorgelopen. Ik denk zelfs dat we het binnen de 40 min. gelopen hadden en het was wederom de moeite waard. Het is daar zo mooi!!! Op een plateau tussen de bergen op een hoogte van ong 2200 m. Ligt een soort door de natuur gevormde Japanse tuin. Stroompjes, rotsen, kleine boompjes. Niet te vertellen wel te laten zien.

Brian in de Jardin Japonais, let op de helderheid van het water en zijn weerspiegeling daarin.


Een overzicht. Als je goed kijkt zie je links van het midden bij een rots mij en kevin zitten. Dit geeft een beetje een beeld van de grote van het gebied.
Boven op de rots staat Kevin, die probeert een mooie plek te vinden om een mooie foto te kunnen maken.

Met Shendor gaat het alweer een stukje beter, alleen vind ik hem wat down alsof de schrik er bij hem vandaag pas goed in zit.

We hebben natuurlijk voor de laatste keer weer Mah jong gespeeld. De jongens blijven vanavond thuis, omdat we morgen toch weer vroeg op willen om vroeg te kunnen vertrekken. We rijden namelijk wel in 1 x terug en het is toch ruim 1000 km.

Dan zit de vakantie er weer op. Ondanks de nare ervaring met Shendor, was het wel een fijne vakantie en erg gezellig. En we weten het al weer zeker volgend jaar gaan we weer. Het zelfde adres alleen zal ik Shendor of Tycha (ligt eraan wie er mee gaat) niet zo snel meer loslaten.

Geen opmerkingen: